software downloads bij esdnow.com
 
www.softwarekeus.nl

Beginpagina
Site Map
Laatste nieuws

Software voor:
Foto's
Effecten
Video's
Multimedia
Website
Presentatie & research
Hulpmiddelen
Beveiliging

Zelf een video maken

Adobe
* Premiere Pro

Cyberlink
* PowerDirector

Intervideo
* WinDVD Creator

Pinnacle
* Instant VideoAlbum NL
* PCTV RAVE
* PCTV USB2
* Studio NL
* Studio Movie Box

Roxio
* VideoWave Power Edition

Ulead
* Cool 3D Studio
* MediaStudio Pro 7
* VideoStudio

Aantekeningen bij de beste nieuwe software
voor Windows XP SP2

Zelf een video maken / Ulead

Ulead VideoStudio 8

Dit uitstekende videoprogramma gééft achtergrondkennis!

De complete software voor het maken van films. Ook wie nooit eerder een video heeft bewerkt, maakt er een in drie stappen met de nieuwe Movie Wizard. Binnenhalen vanaf camcorder, tv, video. Bewerken met professionele effecten. Bekijken ook als AVI in QuickTime. Opslaan op cd, dvd, tape, het Web en op mobiele apparaten. Onovertroffen stabiliteit, renderen met hoge snelheid en performance in real time.

De VideoStudio Editor daarnaast wordt geleverd met een complete Video Tutorial, voorbeelden, en twee gedrukte boeken voor het kennis maken met en het wegwijs worden in de vele mogelijkheden.

Meer dan 700 effecten, video frames en grafische filmpjes en afbeeldingen. Duizenden soundtracks maken met de meegeleverde Auto Music maker.

Deze pagina bevat tips en screen shots
Prijs bij fabrikant
Verkrijgbaarheid
Programma en extra's
 • VideoStudio 8
 • Cool 3D 3.0 SE
 • Quicktime, Real Player, Windows Media Format 9 SDK, Windows Media Format Encoder, Intel Indeo
 • video tutorials Getting to Know VideoStudio, Capturing Video Editing Your Video and Adding Transitions, Applying Corrective and Enhancement Filters, Creating Overlays, Adding Titles, Audio Effects en Sharing Your Movie
 • honderden extra bestanden met muziek, geluid, afbeeldingen en video
Documentatie
 • Quick Start Guide, van 8 pagina's, gedrukt
 • User's Guide, van 202 pagina's, gedrukt
 • Digital Video Basics, van 102 pagina's, gedrukt

Tips en screen shots voor Ulead VideoStudio 8

Deze met TechSmith Camtasia Studio 2 van een filmpje gemaakte animated .gif is beperkt tot 266 kB om het binnen redelijke tijd binnen te kunnen halen. Anders was ie mooier geweest...

De beste tip: download een probeerversie en neem de tijd om het uit te proberen...! Er zijn zoveel dingen die je niet in een artikel kunt zeggen...

Tip: Installeer meteen alle onderdelen van dit programma. Achteraf extra onderdelen gaat niet, dan moet u eerst het volledige programma verwijderen en daarna opnieuw installeren.

Tip: Maak een filmpje van een foto en bewerk het filmpje opnieuw of voeg het samen tot een grotere film en kies als overgangseffect telkens Album. Dat gaat zo: sleep een foto vanuit Image naar de tijdlijn. Kies het effect Pan & Zoom en klik op Customize Pan & Zoom. Klik op Start en plaats dit effect in de gewenste beginsituatie. Even experimenteren werkt, en anders de Helpfile. Bekijk het resultaat regelmatig in het rechter venster. Klik op End en zet het plaatje in de gewenste eindsituatie van Zoom, Pause en Transparancy.

Tip: Klik in het vakje Enable middel frame. Stel ook de tussensituatie in. Zo kunt u de beweging van de 'camera' een bocht laten maken. Zie de geanimeerde gif-jes op deze pagina.

Zo maakt u het filmpje hierboven:

Dit met TechSmith Camtasia Studio 2 van een filmpje gemaakte animated .gif is beperkt tot 216 kB om het binnen redelijke tijd binnen te kunnen halen. Anders was ie mooier geweest...

Tip: Verander de Duration van een clip, effect of overgang in de gewenste tijdsduur.

Tip: Bewaar dit filmpje als een videoclip. Zo doet u dat: selecteer met de Trim Bar het stukje van de tijdlijn waar alleen die bewegende foto in zit. Speel het af door Shift ingedrukt te houden terwijl u op Play klikt, en werk het bij totdat het u bevalt. Verwijder al het overige uit het project, hoe dat gaat ziet u in de Helpfile en op pagina 115 van het boekje. Klik op Share, Create Video File, selecteer Custom, Options, kies Preview Range, kies AVI en sla het filmpje op als Uncompressed, Microsoft AVI formaat.

Tip: Voeg dit filmpje toe aan de Library en u kunt het nogmaals bewerken.

Tip: Elk effect kunt u zelf aanpassen in dit programma. Neem veen van de verschillende presets. Experimenteer eens met de tijdsduur, het tempo en de transparantie. Of klik op Customize. Plaats eens een paar extra punten (dat zijn nu keyframes) op het tijdlijntje onder het linker venster van het effect. Verander op elk punt de instellingen, en bekijk het resultaat in het rechter venster.

Tip: De bijgevoegde duidelijke gedrukte boekjes en de uitgebreide voorbeelden, geven u veel achtergrondkennis. Niet alleen over de software en hardware, maar ook over fotografie en filmen, en: hoe máák je een videofilm?

Tip: Maak zelf een muziekbestand aan vanuit dit programma. Het gaat zo: plaats een videoclip op de tijdlijn. Verander de Duration in de gewenste tijdsduur. Vul dan het audiospoor bijvoorbeeld met AutoMusic (automatische muziek). Exporteer daarna alleen het audiospoor naar cd: kies Share, Create Sound File, Save as MPA, RM of WAV. Kies Options en pas de Audio Save Options aan.

Tip: Het programma kan iedere videoclip splitsen in segmenten. De Helpfile vertelt u daar meer over. Bovendien kan men bij het capturen (binnenhalen) vanaf de camera, dit programma zelf laten beoordelen welke stukjes film te slecht zijn om verder te bewerken.

Tip: Hoe het programma de Preview laat zien kunt u instellen op Instant Playback, of op High Quality Playback. Het eerste gaat sneller, het tweede geeft beter beeld. Zie het Helpmenu.

Screen shots

De werkruimte, ingesteld als klein storyboard, groter kan ook. Rechts de te bewerken videoclips, helemaal daarboven het bestandsmenu. Linksboven de menu's voor de verschillende stappen van Capture tot Share. Links van het Preview-venster ziet u de tijdsgegevens van de betreffende clip. Nieuw is dat je kunt kiezen voor preview van alleen de onderhanden clip voor preview van het hele project.

De tijdlijn met een video-in-video-shot van het meegeleverde videoproject, dat u hier uit en te na kunt bekijken en uitproberen. Iedere clip, ieder effect en iedere overgang kan non-destructief worden bewerkt, het oorspronkelijke project en alle oorspronkelijke clips blijven bewaard totdat men kiest voor Opslaan.

Een voorbeeldfilmpje met het effect AutoExposure. Het linker venster bevat de tijdlijn die van toepassing is voor het effect.

SmartSound. De muziek zou u eigenlijk moeten beluisteren. De variaties zijn heel afwisselend en prima geschikt voor korte clips.

Hoe werkt dat? voor Ulead VideoStudio 8

Een probeerversie downloaden

Een dertig dagen volledig werkende gratis probeerversie kunt u hier ophalen om het eerst eens goed uit te proberen

Programma up-to-date houden

Op deze pagina kunt u uit alle updates en meer zelf bepalen wat u wilt downloaden

Meer downloads

Meer downloads op de site van de fabrikant vindt u hier: Freeware & Extra Content en extra componenten

Ondersteuning en ontwikkeling

De technische ondersteuning begint hier

Antwoorden op vragen

Behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden: technische faq's, product faq, Ulead Learning Center, artikelen, tips, Knowledge Base

Nieuwsbrief
Email met Support announces vindt u hier

Waarvoor gebruikt men Ulead VideoStudio 8

 • complete software voor het maken van films
 • filmpjes bewerken met evenveel plezier als het maken ervan
 • ook wie nooit eerder een video heeft bewerkt, maakt er een in drie stappen met de nieuwe Movie Wizard
 • capture ( binnenhalen) vanaf camcorder, tv, video
 • bewerken met professionele effecten
 • bekijken ook als AVI in QuickTime
 • opslaan op cd, dvd, tape, het Web en op mobiele apparaten
 • onovertroffen stabiliteit, renderen met hoge snelheid en performance in real time
 • complete Video Tutorial, voorbeelden, en twee gedrukte boeken voor het kennis maken met en het wegwijs worden in de vele mogelijkheden
 • meer dan 700 effecten, video frames en grafische filmpjes en afbeeldingen
 • soundtracks maken met SmartSound QuicTracks en de meegeleverde Auto Music maker
 • ondersteuning van MPEG-1, ongeveer VHS kwaliteit, voor VCD (video cd)
 • ondersteuning van MPEG-2, DVD kwaliteit, ook voor SVCD (Super video cd)
 • ondersteuning van MPEG-4 en 16:9 breedbeeld
 • SmartSound, voor originele muziek met perfecte ondersteuning van de gemoedsgesteldheid en de duur van een scène
 • het volume aanpassen in clips, met de Audio Mixer of de Rubber Banding Timeline
 • tracks repareren of speciale effecten toevoegen met professionale audio filters
 • extra features voor videobewerking: de Shuttle Control, digitaal instelbare Duration, Full Screen Aspect Ratio Preview
 • Batch Convert voor het in de gewenste volgorde importeren van videoclips
 • meer filters zoals AutoExposure voor repareren van belichting, Duotone voor flashbacks, Diffuse Glow voor een dromerige atmosfeer
 • overgangen (transitions): pagina's van een boek omslaan op vele manieren met Album
 • op overlays (video in video), videofilters en speciale effecten toepassen, en ze verplaatsen en vergroten of verkleinen direct op het scherm
 • tot vijf filters tegelijk toepassen op een videoclip
 • Pan & Zoom effecten op foto's en tekeningen in diashows
 • tekst laten dansen op het scherm of langs een pad zetten of plat op de zijkant leggen (zie met name de voorbeeldfilmpjes in de tutorials, ook op de website van Ulead te bezichtigen) met of zonder achtergrondbalkjes
 • meer menu templates voor dvd's
 • films maken in 3 stappen: haal videoclips binnen, selecteer een stijl met effecten en muziek, en bewaar het als een film
 • in de VideoStudio Editor verder bewerken: speciale effecten en overlay's en videofilmpjes toevoegen of foto's, geanimeerde titels en aftitelingen ontwerpen, direct .
 • ieder resultaat van bewerking is onmiddellijk te zien en op te slaan of videoband, cd, dvd
 • meer informatie: klik op de links op deze pagina
  De lettergrootte op deze site kunt u zelf regelen in de menubalk van uw browser. Dat maakt het lezen een stuk prettiger!
  Over ons | Bijgewerkt 30-12-2005 | ©2003-2004 Softwarekeus.nl | researchsoftware.nl | shop.esdnow.com www.softwarekeus.nl